Go to Top

Els Museus Escola de l’Automòbil

 

Hem comentat que un dels objectius de la fundació, serà aconseguir que tots els nens i joves coneguin molt bé la tecnologia dels automòbils, i aprenguin a ser molt bons conductors.

La part més divertida d’aquesta tasca, seran els Museus Escola de l’Automòbil, concepte que encara no hem de desvetllar.

Ja hem comentat el fabulós treball que han fet en les dues últimes dècades, els dissenyadors dels nous models d’automòbil, creant meravelles que no paren de sorprendre els experts. Dotats de nombrosos elements de seguretat activa i passiva, faciliten una conducció segura i protegeixen adequadament als passatgers en cas d’accident. El rendiment dels motors és cada vegada millor, aconseguint consums òptims amb un baix nivell de contaminació ambiental.

Molts dels vehicles del Segle XX tenen un funcionament molt contaminant. L’alimentació del motor es feia per mitjà de carburadors o sistemes d’injecció molt elementals, per la qual cosa el seu consum era molt elevat.

A més, el seu disseny els converteix en vehicles molt perillosos, per la seva precària estabilitat agreujada moltes vegades per un precari manteniment. L’estructura de molts models no estava dissenyada per protegir als seus ocupants en cas d’accident.

En aquest vídeo, podem veure el xoc de dos vehicles Chevrolet similars, però fabricats amb 50 anys de diferència. El locutor explica l’assaig en un perfecte anglès, però les imatges són suficients per entendre les meravelles que els enginyers d’automoció han aconseguit.

 

 

Mirem ara un vídeo que ens farà entristir, en veure que un preciós Volkswagen escarabat és víctima d’una màquina de fragmentar i queda reduït a uns encenalls.

 

 

Aquí està el secret del nostre projecte: els nens i joves ens ajudaran a retirar de la circulació tots els vehicles veterans, i posaran en lloc segur els que estiguin en bon estat perquè siguin orgull dels seus fills i néts.

Esperem que els projectes de la Fundació Aurora comencin a funcionar, i posarem a 4.100.000 nens i joves a participar en un divertit joc.