Go to Top

El cinturó de seguretat. L’accident.

 

Els mals conductors sempre van massa despresa sense tenir en compte les condicions del trànsit, i quan s’adonen del semàfor en vermell, intenten frenar violentament. Aleshores, la força que fan els frens és superior a la capacitat d’adherència dels pneumàtics sobre el paviment i els pneumàtics patinen. Si els frens tenen ABS, els pneumàtics no relliscaran i la força de frenat serà una mica més gran. Però suficient per aturar el vehicle i dissipar a temps l’energia cinètica del cotxe?

 

Anunci de la Prefectura Central de Tràfic


Anunci de la Jefatura Central de Tráfico

 

Molt pitjor si el conductor està distret mirant el mòbil o té les seves capacitats minvades per l’alcohol, doncs no veurà el semàfor en vermell, o frenarà tard.

En els últims anys, els enginyers i tècnics d’automoció han aconseguit el miracle. Quan patim un accident, els cotxes moderns moriran per salvar-nos la vida. Complexos dissenys fan que el cotxe s’aixafi per absorbir tota l’energia cinètica i aturar-se de manera que el nostre cos no pateixi una desacceleració mortal. L’energia cinètica es consumeix deformant la xapa i convertint-se en calor.

En aquesta pel·lícula pots veure la manera en què un Mercedes morirà per salvar-nos la vida.

 

 

Aquestes proves de xoc solen fer-se a una velocitat de 65 quilòmetres per hora, una velocitat que ens sembla baixa. Però, què et passarà si no portes lligat el cinturó de seguretat? Res et pararà. Per molt que premis amb les cames o els braços, xocaràs contra el sostre del cotxe o sortiràs a fora pel parabrisa i moriràs.

Aleshores recorda sempre que si no portes el cinturó de seguretat i patiu un accident, moriràs o sofriràs mals terribles.

Per tant, el primer que has de fer quan pugis a un automòbil o a l’autobús escolar és lligar-te el cinturó de seguretat i dir als altres que se’l posin. No et val l’excusa que aniràs a poc a poc o el viatge és molt curt. Un xoc a baixa velocitat dins d’un pàrquing contra una columna és suficient perquè et puguis trencar el cap.

Molta gent pensa que és millor anar amb un cotxe gran, perquè ens protegeix millor. Obliden que un cotxe pesant ha de dissipar molta més energia cinètica abans d’aturar-se.

En aquesta pel·lícula veuràs xocar a un Jeep Grand Cherokee: ell també morirà per protegir els seus passatgers, però t’adonaràs que els enginyers han hagut d’esforçar-se molt més per aconseguir el miracle de protegir els passatgers.

 

 

Treballar a la indústria de l’automòbil és un gran orgull.

Els tècnics dissenyen, els operaris construeixen les peces i les munten, i els mecànics dels tallers de reparació lluiten per mantenir els cotxes en perfecte estat perquè els vehicles siguin tan eficaços i segurs com quan van sortir de la fàbrica.